Het jaar in woorden, 2009

Door rusman op dinsdag 29 december 2009 12:43 - Reacties (5)
Categorie: Algemeen, Views: 4.423

Hoe snel kan een jaar gaan? Begin dit jaar schreef ik een aantal doelen op, en ik kan ze nog als de dag van gisteren herinneren. 2009 was een jaar met hoogte en dieptepunten, maar in ieder geval wel een jaar zonder botbreuken. Mijn doelen voor het afgelopen jaar waren als volgt:

- Rijbewijs halen, mits er genoeg geld is
- Nieuwe baan zoeken
- Eerder op bed gaan
- Het gewicht wat er door blessure en feestdagen is bijgekomen weer kwijtraken
- Mijn propedeuse halen
- En natuurlijk weer een fantastische vakantie vieren!

Als ik zo terug kijk op deze doelen dan lijkt het jaar er al een stuk minder goed uit te zien. Drie van de zes punten zijn niet behaald. Een score waar je niet vrolijk van wordt. Te moeilijke doelen? Of heb ik gewoon gefaald?

Ik ben goed begonnen aan het jaar. Nog voordat ik volledig gerevalideerd was van mijn voetbreuk zat ik al achter het stuur in de lesauto. Ik heb het rustig aan gedaan en heb daarom ook pas eind juli mijn rijbewijs gehaald. Ondertussen was ik natuurlijk ook nog bezig mijn het revalideren van mijn gebroken voet. Dit ging vrij goed, totdat ik mijn eerste wedstrijden begon te rijden in Emmen. Dit viel me zwaar, en ongetraind waren dit lange dagen. Mijn lichaam reageerde hier ook op. Doordat ik ongetraind aan de start kwam was mijn voet ook nog niet veel gewend. Hierdoor ging mijn rechterbeen de kracht compenseren die het linkerbeen miste. Gevolg is zoals je wel aan voelt komen, overbelasting. En dat al na nog geen 2 wedstrijden. Eerst had ik dit niet echt door. Ik voelde wel pijn in mijn knie, maar dat kan gebeuren denk je dan. Alleen een paar weken later werd de pijn zo erg dat ik er haast niet meer op kon lopen. Het enige dat hielp was rust. Geen fietsen, en dat betekende ook geen trainingskamp, dat gepland stond. Gelukkig heb ik een goede fysiotherapeut en na een paar maanden kwam ik eindelijk weer wat op niveau. Helaas viel dit samen met de zomervakantie en daardoor heb ik dit jaar slechts één wedstrijd kunnen rijden.
In de maanden na de zomervakantie is het berg afwaarts gegaan met mijn motivatie om te fietsen. Ik heb altijd al moeite om te fietsen in de winter, maar regen, kou en sneeuw maken het er niet makkelijker op.

Een andere ontwikkeling was er op school. In een van mijn vorige blogs heb je kunnen lezen dat ik gestopt ben met de opleiding. Niet omdat ik het niet kon, maar omdat het te saai was. Ik volg op dit moment de studie Communicatiesystemen in Groningen en dat gaat tot nu toe nog perfect. Ik heb onder andere een 2e plaats behaald met mijn huisstijl en verder zijn alle punten binnen, die ik tot nu toe kon halen. Dit is natuurlijk belangrijk, maar het belangrijkste is dat ik het super naar mijn zin heb ik Groningen en de opleiding genoeg afwisseling biedt om mijn motivatie te behouden. Ook kan ik als nooit te voren mijn creativiteit kwijt. Waar ik eerder alleen maar aan het programmeren was, zijn we nu ook echt bezig met het ontwerp van website’s of folders.

En verder?

Eigenlijk is er verder niet veel spannends gebeurt. Ik ben net als vorig jaar met 6 vrienden op vakantie geweest. Dit jaar was het Turkije en dit is ons goed bevallen. Misschien volgend jaar toch maar weer Turkije? Of wordt het toch Spanje? Verder heb ik nog steeds geen baan, hoewel ik geregeld help bij Studio Hoogeveen en ik zelf ook nog wel eens een klusje heb blijft een vaste baan natuurlijk het makkelijkst.

Wat blijft er dan nog over? Dat kan maar één ding zijn, mijn slaaptijden. Ik merk dat het wel een probleempje is dat heel makkelijk gebeurt. Ook nu (0:41 uur) zit ik weer achter de computer. Dit keer om een jaarverslag te schrijven, de volgende keer op een filmpje te monteren. Er is iedere keer wel iets. Hierdoor kom ik er ‘s morgens natuurlijk niet uit, en blijf ik te lang op bed liggen. Alleen als de wekker aan staat kan ik er met moeite uit komen, maar dan ook alleen als het echt moet. Dit is toch wel iets wat mijzelf het meeste stoort. Ik zal dan ook proberen om hier echt eens wat aan te gaan doen. Ik weet nog niet hoe, maar er moet toch wat gaan gebeuren.

Hoewel het jaar nog niet voorbij is, en er nog steeds een kleine kans is dat ik ook dit jaar wat breek. Ga ik er vanuit dat dit verslagje compleet is. Mocht er toch nog wat gebeuren in komende twee dagen dan komt er zeker een vervolg!

--To be continued, or not?--

Volgende: Video Club Pepper 06-'10 Video Club Pepper
Volgende: Vakantie? 10-'09 Vakantie?

Reacties


Door Tweakers user DLX, dinsdag 29 december 2009 13:56

En je doelstellingen voor het nieuwe jaar zijn? :+

Tip: Slapen; gewoon naar bed gaan, slaap pillen, misschien dingen anders plannen, zodat je niet midden in de nacht nog "even" een jaarverslag "moet" schrijven.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 29 december 2009 14:05]


Door Tweakers user elmoxx, dinsdag 29 december 2009 14:16

Mijn slaaptip: Als je je begint te vervelen, dat gebeurt mij meestal rond een uur of 11 's avonds, ('dan heb ik het internet weer uit') dan geen dingen verzinnen om nog te gaan doen (verslagje schrijven, filmpje monteren etc etc.) maar gewoon lekker naar bed gaan.

Succes met het behalen van je doelen voor komend jaar.

Door Tweakers user Pjerry, dinsdag 29 december 2009 17:20

Als je er nou je enige doel voor 2010 van maakt, dan slaag je 100% of faal je 100%. Dat laatste wil natuurlijk niemand, dus motivatie zat op die manier, zou ik zo zeggen.

Slaapse..... :+

[Reactie gewijzigd op dinsdag 29 december 2009 17:20]


Door Tweakers user rusman, dinsdag 29 december 2009 23:59

Doelstelling voor volgend jaar komen nog.. Heb daar eigenlijk nog niet over nagedacht.. Misschien iets als eerder op bed gaan en minimaal 500e per maand verdienen?

Door Tweakers user guanche, woensdag 30 december 2009 02:19

Zo te lezen is het makkelijk om 2010 beter te laten worden; Niet meer jezelf in te strake fietsbroekjes heisen ;) hoef je ook niet te revalideren/gewicht te letten en bang te zijn voor overbelasting ;)

Reageren is niet meer mogelijk