Back to normal life...

Door rusman op zaterdag 5 september 2009 21:21 - Reacties (4)
Categorie: Persoonlijk, Views: 4.928

Het is even geleden, maar deze post moet het begin worden van het nieuwe “normale leven”. De afgelopen maanden zijn er nogal wat dingen gebeurd die niet allemaal even goed waren.

Als eerste ben ik half juni gestopt met mijn opleiding informatica. Niet omdat ik niet goed genoeg was (destijds had ik 43 EC gehaald, waar ik maximaal 45 had kunnen halen), maar omdat het te saai en te veel van het zelfde was. Daardoor had ik dus een vroeg begin van de vakantie en genoeg tijd om te bedenken wat ik wilde gaan doen. Hierbij is mijn keus gevallen op de studie Communicatiesystemen (Multimedia design & development) in Groningen. In deze studie gaat het naast de techniek ook heel veel om de vormgeving van de producten. Waar in mijn vorige studie niet eens gekeken werd naar aspecten als toegankelijkheid en design, zal het nu een grote rol gaan spelen. Verder gaan we nu ook andere media leren gebruiken zoals foto, video en drukwerk. Dit spreek mij heel erg aan omdat ik mij niet wil vastpinnen op 1 soort media maar graag iets wil doen in de crossmedia.
Ik heb net de eerste week erop zitten, en ik moet zeggen dat de sfeer al heel goed is. Hopelijk zal de rest van de studie mij ook goed bevallen. Meer hierover komt vast wel in latere blogs.

Zoals ieder jaar ben ik ook dit jaar op vakantie geweest. Dit jaar had ik zelfs de luxe om 2 keer te gaan, dus die kans heb ik ook met beide handen aangegrepen.
Het eerste gedeelte was een weekje naar Italië. Met het vliegtuig naar Bologna (wat overigens de 1e keer vliegen was) waar ik mij zou voegen bij mijn ouders en mijn zusje die daar al een week zaten. In deze week heb ik vooral veel gerelaxt, en nog 2 keer getraind met mijn vader. Jammer genoeg was de omgeving niet aansprekend genoeg om mooie tochten te maken. Daarom zijn we een keer met de auto een stuk het binnenland in gereden om vanuit daar een rondje te fietsen. Ik weet niet precies de plaatsen maar we kwamen daar aan de rand van Toscane waar de heuvels een stuk hoger zijn. We hadden die dag gepland om een rondje van zo’n 70 km te gaan fietsen, maar door een verkeerde afslag in de afdaling kwamen we bijna in Florence terecht waardoor we in totaal meer dan 120 km gefietst hebben die dag. Natuurlijk geen schrikbarende afstanden, maar doordat wij rekening gehouden hadden met een korte tocht hadden wij niet genoeg eten mee voor de hele weg. Door deze fout heb ik zeker 50 km half dood op de fiets gezeten en was het een hele zware dag voor mij. Iets wat je liever niet te vaak meemaakt...

Het 2e gedeelte van mijn vakantie periode bestond uit een 15-daagse vakantie (met 5 andere vrienden) naar Turkije. Wij zaten in het plaatsje Marmaris, wat erg toeristisch is. Hierover valt eigenlijk niet zoveel te vertellen aangezien ons ritme vrij ééntonig. Meestal bestond dit uit slapen, eten, uitrusten bij het zwembad, eten, drinken bij de hotelbar (gratis tot 23:00 uur), uitgaan en dan weer gaan slapen. Niet iets dat je het hele jaar wil doen, maar voor 2 weken is het prima vol te houden. Natuurlijk hebben wij ons prima vermaakt, en ik denk nog ieder dag terug aan die geweldige vakantie.

In de tussentijd heb ik ook nog mijn rijbewijs gehaald. Ik had namelijk 3 dagen speling tussen mijn vakantie’s dus genoeg tijd om het praktijk examen te doen. En dit ging gelukkig allemaal in 1 keer goed dus daar ben ik nu ook van af.

Komende maandag beginnen officieel pas mijn college’s dus dan is het ook weer even voorbij met de pret. Wel probeer ik de komende tijd wat meer blogs te plaatsen, en ga ik sparen voor een nieuwe laptop. Mijn huidige Asus F3sc (1 jaar oud) begint mij zo te ergeren dat ik nodig een nieuwe laptop moet hebben. Daarbij heb ik mijn oog laten vallen op een 15” Macbook pro. Dit komt mede doordat mijn ouders sinds kort een iMac hebben en dit is toch wel het mooiste systeem dat ik in jaren gezien heb. Dus voor mij is de hoge prijs geen bezwaar meer om een Mac te kopen. Verder komt er ook nog een 22”/23” monitor (waarschijnlijk Samsung of LG) bij omdat ik voor thuis werk een 15” toch te klein vind, vooral als je er langere tijd achter zit.
Al met al een flinke investering dus, het zal ook nog wel even duren voordat ik dit alles kan kopen dus waarschijnlijk begin ik binnenkort met een nieuwe monitor zodat ik die alvast heb. Daarna flink doorsparen voor de Macbook pro en ik kan weer een paar jaar vooruit! (hoop ik...)

Volgende: Vakantie? 10-'09 Vakantie?
Volgende: [Project MediaDB] Update #1 05-'09 [Project MediaDB] Update #1

Reacties


Door Tweakers user xp7amrkr, zaterdag 5 september 2009 22:05

Gefelie met je rijbewijs!

Door Tweakers user schuit24, zondag 6 september 2009 09:30

Met een MBP kan je zeker een aantal jaar vooruit, ik kan het je van harte aanbevelen. Als je van plan bent hem lang te houden en er geen zorgen aan wil hebben, dan raad ik je aan Apple Care af te sluiten (kan goedkoper door via E-bay te kopen), dan heb je 3 jaar volledige garantie. Succes met je studie, is dat WO eigenlijk?

Door WinkelWagen, zondag 6 september 2009 11:12

Hey,

Wilde je even suc6 wensen met je toekomstige opleiding. Moet wel zeggen dat ik er na 2 jaar maar mee gestopt ben. Het was me niet creatief genoeg. Maar ik denk iemand met een beetje ICT achtergrond zich daar prima gaat vermaken.
Het scheelt dat de opleiding bij het communicatie gebouw inzit O-) dat geeft net dat extra beetje sfeer inderdaad ;).

Over dat macbook verhaal, toen ik het deed hadden maar weinig mensen een macbook. Gewoon een windows beestje deed ook al prima zijn werk. Maar Macbookje blijft natuurlijk een mooi ding.

Door Tweakers user rusman, maandag 7 september 2009 21:59

@WinkelWagen: Dankje, waar heb jij de opleiding gevolgd? Ook in Groningen? Ik heb zelf een redelijke ICT achtergrond, maar zocht dus meer creativiteit. En volgens mij moet dat wel gaan lukken. (1e thema is huisstijl).

Reageren is niet meer mogelijk