Stop de verzadiging

Door rusman op dinsdag 17 maart 2009 13:04 - Reacties (34)
Categorie: Algemeen, Views: 3.915

"Tweakblogs is vol!" Althans het is nu al verzadigd. Sinds de invoering van de Karmastore is de wildgroei aan Tweakblogs niet meer te houden. Ik weet niet wat het mensen aantrekt om een blog te moeten maken, maar het lijkt erop dat de niet betalende leden, nu eindelijk eens de elitaire Tweakblogs willen proberen. En ik hoop persoonlijk dat het ze dik tegenvalt.

De kwaliteit van de blogs word namelijk met de dag slechter. Ik kom ineens 100x meer blog posts tegen, maar het zijn over het algemeen zeer korte blogs, en zelfs is het zo erg dat het maar 1 a 2 regels zijn. Ik denk dan bij mezelf ga liever op Twitter mensen pesten maar niet op 'onze' Tweakblogs.

Mijn idee over de Tweakblogs is meer richting het volgende:
Prima dat alle users in vervolg een blog kunnen starten, maar kwaliteit moet voorop staan. Dus blogs van 1 tot 2 regels moeten verboden worden. Om te voorkomen dat we veel onnodige teksten gaan krijgen moet er een rating systeem komen op de blogs(+posts). In het frontpage overzicht komen gewoon de nieuwe posts te staan, maar de 'goede' blogs krijgen bij een post een speciaal kleurtje (bijvoorbeeld goud). Ook deze posts iets langer op de frontpage staan zodat ze wat extra opvallen. Hierdoor ga je mensen belonen wanneer je een goede blogpost schrijft. Het lijkt een beetje op het rating systeem wat gebruikt word binnen de product reviews en kan dus redelijk makkelijk worden toegepast denk ik.

Ik weet niet wat jullie mening hierover is maar ik heb inmiddels al één medestander gevonden in Bubbles. Wie verder nog goede ideeën over de Tweakblogs heeft kan die in de reacties kwijt.


Poll: Tweakblogs kan niet in de huidige vorm blijven doorgaan!Tussenstand:
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=328341&layout=1&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

Edit1: 3e alinea toegevoegd naar aanleiding van de reacties

Volgende: [Project MediaDB] Inleiding + de eerste stappen 04-'09 [Project MediaDB] Inleiding + de eerste stappen
Volgende: Webdesign trends voor 2009 03-'09 Webdesign trends voor 2009

Reacties


Door Tweakers user Thijs_O, dinsdag 17 maart 2009 13:07

Mwah, ik ben het eens met je stelling maar niet de argumentatie. Ja: de wildgroei aan blogs is jammer. Voorheen las ik de meeste dingen wel maar dat is nu bijna een dagtaak geworden.

Maar wat in mijn ogen een betere oplossing zou zijn is het filteren ervan, aka de 'goede' blogs krijgen vermelding op de frontpage, de starters niet (of minder snel). Nadeel hiervan is dat je als starter dan weinig kans hebt om te groeien tot 'topblog'.

Door Tweakers user P5ycho, dinsdag 17 maart 2009 13:09

Meneer is van z'n troontje geschopt, schande!

Ik vind dat je het een beetje overdrijft. Natuurlijk ontstaat er wildgroei, maar dat ebt wel weer weg. Na een paar weken is de lol er voor de meesten wel weer af.

Door Tweakers user Hahn, dinsdag 17 maart 2009 13:09

Ik denk eerder dat er een verzadiging komt aan blogposts over dat Tweakblogs verzadigd raakt... Ik vind het reuze meevallen eigenlijk, in de afgelopen 12 uur zijn er welgeteld 5 nieuwe blogposts geplaatst.

Door Tweakers user PiweD, dinsdag 17 maart 2009 13:12

Ik denk zo maar dat die zeer korte blogs na verloop van tijd vanzelf weer verdwijnen, want als je twee regels op je blog schrijft neem je je blog niet zo serieus.
En wat bereft de kwaliteit van de tweakblogs: wie bepaalt wat kwaliteit is?

Door Tweakers user Wiebbe, dinsdag 17 maart 2009 13:12

Natuurlijk is het zo dat er nu veel blogs nogal nutteloze dingen bevatten. Maar om eerlijk te zijn, wat is de kwaliteit van jou blog dan?

"If browsers were woman", nee, das kwaliteit ;)

Door Tweakers user Roytoch, dinsdag 17 maart 2009 13:13

En natuurlijk zijn er nu weinig kwalitatieve posts (mezelf incluis), het zijn veel voorstelposts. Over een week of 3 heb je toch alleen de mensen die wíllen bloggen en het ook serieus nemen, die posten. Nu is het ff doorbijten voor mensen die zich er aan ergeren, helaas voor jou :).

Door Tweakers user Kaasplank, dinsdag 17 maart 2009 13:13

Oneens. Je bent gewoon bang dat je moeite moet gaan doen om gelezen te worden tussen alle andere blogs volgens mij.
Een blog met kwaliteit valt vanzelf wel op en nee dat lukt je niet met een post van 1 a 2 regels of een simpel plaatje. maar da's een beetje pot en ketel

Door Tweakers user Bubbles, dinsdag 17 maart 2009 13:14

Hoei. Zo te zien ben je er nog een stukje feller in dan ik. :P
Niet kunnen blijven doorgaan in de huidige vorm? Misschien wat overdreven. Ik kijk het eerst wel even een tijdje aan hoe het gaat lopen. Zoals ik in mijn eigen stukje ook al schreef: ik denk dat het in het begin even hard zal gaan, maar dat gaat wel weer over. De nieuwigheid is er dan vanaf en de mensen die echt er van wat willen maken, blijven hangen.

Ik ben het wel met je eens dat er zou moeten worden gestreefd naar een hoger niveau dan dingen als twitter. Net zoals dat er op het forum van je wordt verwacht dat je een goede TS maakt, zou dat hier eigenlijk ook wel mogen. En misschien is dat ratingsysteem wel een aardige mogelijkheid voor. :)

Door Tweakers user Reinman, dinsdag 17 maart 2009 13:14

Zo ontzettend veel mensen hebben de karma er niet voor, dus ik denk dat het mee valt. 20k in een half jaar is toch redelijk wat. Ik denk dat voor de meesten het ff uit proberen is en dan het laten liggen. Ik zie mijn blog meer als een dump plek voor mijn laatste projectjes waar ik een beetje mee bezig ben. Dingen die niet echt in een forum post of een review vallen. Naar meningen van andere mensen en of hun privé leven ben ik niet echt geïnteresseerd.

Door Tweakers user Pacjack, dinsdag 17 maart 2009 13:14

Oneens maar kwaliteit is gewenst!

Door Tweakers user rob_erwt, dinsdag 17 maart 2009 13:19

Zo ontzettend veel mensen hebben de karma er niet voor, dus ik denk dat het mee valt. 20k in een half jaar is toch redelijk wat. Ik denk dat voor de meesten het ff uit proberen is en dan het laten liggen.
Je hoeft voor een tweakblog niet ieder half jaar 20k karma te halen. Dat hoeft maar eenmalig en als je tweakblog eenmaal hebt, blijf je hem ook houden.

Door Tweakers user mOrPhie, dinsdag 17 maart 2009 13:21

Onzin. Hoe meer blogs hoe beter. De kwaliteitsdiscussie kun je op een andere manier oplossen. Ik heb hier geen idee over nog, maar ik vind het juist leuk als er veel dynamiek op een website ontstaat.

Door Tweakers user Reinman, dinsdag 17 maart 2009 13:22

Je hoeft voor een tweakblog niet ieder half jaar 20k karma te halen. Dat hoeft maar eenmalig en als je tweakblog eenmaal hebt, blijf je hem ook houden.
Dat weet ik, maar je moet wel eerst 20k karma halen in een half jaar(zolang is het geldig om uit te geven).

Door Tweakers user Proto, dinsdag 17 maart 2009 13:24

De karmastore is ook echt één dag open...

Kom op zeg, zo snel kun je toch geen goed oordeel hebben? Natuurlijk is er nu een stormloop op de blogs, ik bedoel, gratis hebbedingetjes, man! Maar zoals eerder gezegd, grote kans dat het voor velen na een tijdje niet leuk meer is, en lang niet alle tweakers halen genoeg karma bij elkaar om een blog te beginnen. Wacht gewoon even af voordat je naar de fakkels en hooivorken grijpt... :)

Door Tweakers user Lean, dinsdag 17 maart 2009 13:28

Ik vind dat rating system wat hierboven genoemd wel een aardige :) Je zou het eventueel daarnaast ook nog kunnen opdelen in een tech categorie, een persoonlijke categorie, een politiek commentaar categorie etc... Een tweaker die alleen geinteresseerd is in het korte relaas over het persoonlijk leven van een andere tweaker houdt zo al snel een hoop mis. :)

Door Tweakers user rob_erwt, dinsdag 17 maart 2009 13:30

@Reinman: nee, de drie features die gericht zijn op je totale karma (tweakblog, fotoboek en fileopslag) zijn niet tijdsafhankelijk. Of je er een half jaar overdoet of 10 jaar, dat maakt in dat geval niet uit.

Door Tweakers user Reinman, dinsdag 17 maart 2009 13:33

Geld dat dus alleen voor de uit te geven karma(waar je dingen van kan kopen)? Dan had ik dat verkeerd begrepen :P.

Door Tweakers user rob_erwt, dinsdag 17 maart 2009 13:42

@Reinman: dat geldt idd alleen voor de te kopen features. Die moeten per half jaar verlengd worden met een nieuwe stoot karma. :)

Door Tweakers user HyperBart, dinsdag 17 maart 2009 13:43

Als nieuwe blogger ben ik het eens met jou, zo van die posts met een aantal lijntjes maar vind ik behoorlijk belachelijk, zeker als eerste post...

Het moderatiesysteem moet voor mij niet naar hier verplaatst worden zoals het op de FP is, maar het mag wel met bv twee niveau's: interessant of oninteressant, zo kunnen wij tweakers zelf bepalen of een blog een onzinppost bevat of net een echte gewone/goede

Door Tweakers user Loekie, dinsdag 17 maart 2009 13:55

Ondanks dat ik 'freeloader' ben, ben ik het met je eens.
Er zijn een aantal blogs bijgekomen die echt wel stevige inhoud hebben, er zijn echter ook een stel waarvan ik het gevoel heb dat het iets in de trant van: "Hey, nieuw knopje, ff testen". Nu heb ik zelf ook vaak die neiging, maar met blogs heb ik juist het omgekeerde. Eerst iets te melden hebben, daarna gaan we wel bloggen(met name voor familie/vrienden) in mijn geval/

Je opmerking met twitter vond ik dan ook treffend, daar laten mensen ook horen wat ze aan het doen zijn. Fijn voor familie en vrienden(tot op zekere hoogte) niet voor Henk die aan de andere kant van de wereldbol niet enorm geïnteresseerd is in wat Joe the Plumber voor z'n ontbijt eet.

Blogs met echte inhoud weet ik altijd te waarderen en in sommige gevallen als ze behoorlijk persoonlijk zijn kan ik het ook waarderen, maar dan moet de schrijfstijl wel enorm prettig zijn. En niet in de vorm van "dikke tietuh, jahaahaa, nu lees je het wel heh!"

Door Tweakers user Luuk1983, dinsdag 17 maart 2009 13:58

Ik ben absoluut voor een rating systeem, net als dat je een review schrijft. Zo kan je de 'goede' van de 'slechte' scheiden. Maar ik vind wel dat iedereen 'neutraal' moet kunnen beginnen. Dus niet de beginners nadelen. Maar gebasseerd op de ratings van de lezers bepalen of iemand op de homepage komt of niet.

Door Tweakers user bobwarley, dinsdag 17 maart 2009 14:33

Het zou al veel helpen als je categorieen aan je posts kun toevoegen (privatelife, gadgets, computers, linux) - aangezien de titels nog te vaak weinig zeggen (helaas!). Verder zou het inderdaad leuk zijn als je blogs een beoordeling zou kunnen geven, toch zouden ook minder populaire blogs zichtbaar moeten blijven - maar bijv iets meer duidelijk op de frontpage van tweakblogs. Ook kritische mensen moeten een woord kunnen geven.

Een BLOG is een persoonlijk iets waarin objectiviteit (itt reacties op de FP) geen vereiste is. Daarom vind ik dat de beoordeling niet te zwaar mag meetellen van willekeurige bezoekers. Dus goed dat je kunt sorteren op blogs die goed beoordeeld zijn, maar ook de minder populaire blogs toch in beeld blijven houden.


Door Tweakers user Femme, dinsdag 17 maart 2009 15:25

De reden dat we de tweakblogs hebben ontwikkeld en deze nu voor een veel grotere groep gebruikers beschikbaar hebben gemaakt is dat we meer dynamiek in onze community willen aanbrengen. We gaan initiatief dus niet de kop in drukken. Waar we wel over na kunnen denken is tagging, een indeling in tech/nontech en ratings, zodat we gebruikers de keuze hebben om alleen techblogs of de leukste blogs in de tracker op de frontpage te zien en de bloggers hun best gaan doen om in die tracker terecht te komen.

Door Tweakers user rusman, dinsdag 17 maart 2009 15:31

@ Femme: Het is ten eerste een mooi initiatief. Het zou mooi zijn als de community nog meer betrokken raakt bij de site. Ik hoop dat de grote golf over 2 a 3 maand over is. Toch zullen er ineens een stuk meer blogs bijkomen. Vooral van mensen die toch willen bloggen, maar niet willen betalen. Daar ben ik natuurlijk niet tegen. Ik denk wel dat een tagging/indeling zoals je noemt een goed idee is om wat overzicht te krijgen in de grote keus.

@Holoris:Mee eens, ik zou graag zelf een tracker kunnen maken met geselecteerde blogs. Zo krijg je een update lijstje met blogs die je zelf geselecteerd hebt.

Verder ga ik de wildgroei natuurlijk in de gaten houden, en zal ik over 3 maand nog eens kijken hoe het ervoor staat met de blogs :)

Door Tweakers user the-edge, dinsdag 17 maart 2009 16:40

EENS! Ik ben een niet-betalend lid, ik zou met mijn karma punten een Tweakblog kunnen starten, maar eigenlijk doe ik het uit protest niet.. Vind het jammer voor de betalende leden.

Door Tweakers user Swelson, dinsdag 17 maart 2009 19:11

Ik ben het helemaal met je eens. Voor de uopdate las ik alle(ja alle) blogs nog, nu lees ik er geen enkele meer. Vind het erg jammer.

Door Tweakers user dev10, dinsdag 17 maart 2009 19:40

"If browsers were woman", nee, das kwaliteit ;)
Couldn't agree more.

Ik zou best een Tweakblog willen beginnen, maar dan alleen als ik dat kan koppelen met m'n RSS feed van m'n huidige blog. Voor zo ver ik gezien heb, is dat (nog) niet mogelijk dus doe ik het niet.

Door Tweakers user rusman, dinsdag 17 maart 2009 19:49

"If browsers were woman", nee, das kwaliteit
Couldn't agree more.

Ik zou best een Tweakblog willen beginnen, maar dan alleen als ik dat kan koppelen met m'n RSS feed van m'n huidige blog. Voor zo ver ik gezien heb, is dat (nog) niet mogelijk dus doe ik het niet.
Een grapje op z'n tijd moet kunnen, maar ik doe meer op dit soort blogs:

Klik 1
Klik 2

En zoals Swelson al aangaf, vroeger werden alle blogs gelezen door de trouwe lezers. Nu gebeurt het dat ze niet meer in de update lijsten voorkomen en dus blogposts niet meer opvallen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 17 maart 2009 19:49]


Door Tweakers user Pantagruel, dinsdag 17 maart 2009 20:22

Oneens met je stelling
"Tweakblogs is vol!" Althans het is nu al verzadigd. Sinds de invoering van de Karmastore is de wildgroei aan Tweakblogs niet meer te houden.
Tweakblogs gaat zich heus wel vanzelf uitdunnen en dan blijven de actievere en interresante blogs vanzelf over. Of dit noodzakelijk de betalende leden zijn betwijfel ik.
Ik weet niet wat het mensen aantrekt om een blog te moeten maken, maar het lijkt erop dat de niet betalende leden, nu eindelijk eens de elitaire Tweakblogs willen proberen.
Waarschijnlijk hetzelfde wat jou gemotiveerd heeft om een tweakblog te starten.
Met het spuien van 'elitair' doe je jezelf als betalend Tweakblogger te veel eer toe, alsof jou bloggings per definitie van hogere kwliteit zijn omdat je voor je abbo betaald hebt, klinkt nog al pretentieus.
En ik hoop persoonlijk dat het ze dik tegenvalt.
Het zal zich wijzen, je blog komt boven drijven als je inhoud bied die aanslaat.
Dit geschreeuw over de plebs die t Tweakblog 'bevuilen' snijdt jammer genoeg weinig hout.

Zoals Finkers al zei:"Dat heeft zo'n jongen toch helemaal niet nodig.."

Door Tweakers user Slapstick, dinsdag 17 maart 2009 20:45

Waarschijnlijk hetzelfde wat jou gemotiveerd heeft om een tweakblog te starten.
Met het spuien van 'elitair' doe je jezelf als betalend Tweakblogger te veel eer toe, alsof jou bloggings per definitie van hogere kwliteit zijn omdat je voor je abbo betaald hebt, klinkt nog al pretentieus.
Direct natuurlijk niet, maar met een beetje logisch redeneren kom je een aardig eind. Mensen die graag een tweakblog wilden starten hadden dat al gedaan, dat zijn dus ook de mensen die het meest gemotiveerd zijn om een goede blog te maken.

Mensen die nu een blog maken, die hebben zoiets van: best leuk dat bloggen, kunnen we best even proberen. Maar abonnees die hebben soms een abonnement genomen omdat ze wilden bloggen. Incl. mezelf.
Het zal zich wijzen, je blog komt boven drijven als je inhoud bied die aanslaat.
Dit geschreeuw over de plebs die t Tweakblog 'bevuilen' snijdt jammer genoeg weinig hout.
Met de huidige instellingen, dat mensen alleen kunnen klikken op een titel dan zegt dat natuurlijk helemaal niets over de kwaliteit van de blog. Maar het aantal pageviews word wel meer met het aantal klikken op een titel, hoewel er misschien niet eens de tijd genomen word om de blog te lezen.

Door Tweakers user dev10, dinsdag 17 maart 2009 23:20

Rusman: je vindt jezelf heel wat zeker?

Zeiken over andermans weblogs, maar als er op gewezen wordt op een post van jezelf over browsers en vrouwen moet dat wel kunnen, want dat is een geintje.

Door Tweakers user rusman, dinsdag 17 maart 2009 23:28

@dev10: Nee eigenlijk niet, maar er zijn er genoeg die net als mij een abbo hebben genomen voor de Tweakblog functie. Voor mij was dat ook één van de redenen om een abbo te nemen. Dat jij mijn blogs niet goed vind is jou keuze, maar ik voel mij wel een beetje bekocht zo, nu iedereen klakkeloos een blog kan aanmaken. (Ja ik weet het je moet eerst 20k aan karma hebben)

Door Tweakers user Ma.rkus.nl, woensdag 18 maart 2009 00:48

5k.

Maar waar hebben we het nou helemaal over? Gisteren zijn er in totaal 8 nieuwe posts verschenen; noem je dat verzadiging? En dan te bedenken dat een kwart (!) ervan uit klaagposts bestond.

En alsof een abo zo'n gigantische investering was... het kostte ¤2,50 per maand ofzo? Je doet het voorkomen alsof je je helemaal scheel betaald hebt aan je blog.

Reageren is niet meer mogelijk