Mijn eerste weblog

Door rusman op woensdag 19 november 2008 18:26 - Reacties (10)
Categorie: Algemeen, Views: 4.784

Oei... Ja ik moest er toch eens aan geloven lijkt het wel, mijn eerste weblog. Ik heb altijd al met de gedachte gespeeld om een weblog te maken, maar eigenlijk altijd uit mijn hoofd gezet omdat toch niemand het zou lezen naar mijn idee. Nu ik hier de tweak blogs eens bekeek, viel mij op dat ze veel gelezen worden en dat mensen ook vaak reageren op blog-posts (of schrijf ik het zo verkeerd?). Dat heeft mij toen maar doen besluiten om een Tweakers.net abonnement af te sluiten, het kost je wat maar je krijgt er gelukkig genoeg voor terug. Tot zover de reden waarom ik hier een blog heb aangemaakt, op naar het volgende!

Ok, volgende onderwerp: Wie ben ik?
Als je mijn titel hebt gelezen had je al gezien dat ik Martijn heet. Ik ben net 19 geworden (6 november) en studeer Informatica in Zwolle. Het is mijn eerste jaar en tot nu toe bevalt het mij nog prima, heb tevens ook alle punten die te behalen vielen tot nu te gehaald. Dus daarover ben ik natuurlijk erg tevreden. Toch valt het mij mee dat ik niet meer hoe te doen voor mijn studie. Ik snap ook wel dat het in het begin makkelijk is, en dat de onderwerpen die nu behandeld (PHP, SQL, ITIL) worden mij goed liggen maar toch.. Het is wel HBO.

Mijn grootste hobby's zijn wielrennen en natuurlijk de computer. Ik fietst bij de Peddelaars in Hoogeveen, voor de kenners. Dit jaar reed ik voor het Elite/Beloften team, alleen dit niveau was toch wat te hoog voor mij. Ik heb daarom ook maar besloten om volgend jaar bij de Amateurs A te gaan rijden, dit ook omdat ik door mijn studie toch wat minder tijd heb voor het trainen (5 Š 6 keer per week)

Tot voor kort verdiende ik mijn geld bij de Albert Heijn, maar omdat mijn contract niet verlengt is mocht ik vertrekken. Ik was te duur, en eigenlijk had ik het ook wel gezien daar. Ik ben nog op zoek naar ander werk maar wil eigenlijk toch wel iets in mijn eigen vakgebied (computers, websites etc.) gaan doen.

Tot zover mijn introductie, de komende tijd zal ik hier mijn belevenissen opschrijven. Als jullie nog vragen of opmerkingen hebben zie ik ze graag terug in de reactie's!

ps. De style van het blog zal ik nog wat aanpassen, want zo kan het natuurlijk niet :)

Volgende: Druk, druk, druk en dan eindelijk weekend! 11-'08 Druk, druk, druk en dan eindelijk weekend!

Reacties


Door Tweakers user 108886, woensdag 19 november 2008 18:34

welkom 2 de magical world of blogging zou ik zo zeggen
Ik moet zeggen dat ik ook wel twijfel om een tweakblog te starten, op een dag zou ik dan meer lezers bereiken dan dat ik er nu op een klein jaar verzamel op m'n blog... Je staat hier altijd mooi op de vooragina van Tweakers... betere reclame kan je je niet wensen!

Veel plezier in ieder geval!

Door Tweakers user rusman, woensdag 19 november 2008 18:39

Je hebt helemaal gelijk! Ik zou ook prima op een mijn eigen site een blog kunnen starten, alleen bereik je dan niemand, hoogstens een paar vrienden. Hier sta je altijd op de frontpage en heb je dus meteen veel meer lezers. Het zou natuurlijk zonde zijn om voor te gaan bloggen zonder dat ooit iemand het leest.

Door Tweakers user FatalZero, woensdag 19 november 2008 19:02

Voor jezelf of een select aantal lezers bloggen kan heel therapeutisch werken. Sommige mensen schrijven gewoon veel van zich af om met het dagelijks leven om te gaan en boeit het dus ook niet of veel mensen het lezen.

Maar een beetje achterban voor je blog is nooit weg ;)

Door Tweakers user Dr. Horrible, woensdag 19 november 2008 19:06

Je wordt echt genaaid waar je bij staat bij de Albert Heijn. Als je vijftien bent zijn ze gigantisch blij met je en hoe ouder je wordt hoe minder intresse ze in je hebben. Net zo lang tot je te duur bent en op mag zouten

Door Tweakers user devguru, woensdag 19 november 2008 19:19

Hee wat leuk!

Ik ben van plan ook Informatica (@WH) in Zwolle te gaan doen!
Kun je mij misschien vertellen wat voor onderwerpen er zoal aan bod komen op het moment? Wat moet je bijvoorbeeld maken met PHP en MySQL?

Door Tweakers user rusman, woensdag 19 november 2008 19:32

@devguru:

Ik zal er binnenkort een stukje over schrijven. Ik kan je wel vertellen dat je erg van programmeren/scripten moet houden. Ik heb bijvoorbeeld deze week 10 uur college (+ practica) in PHP. Ik moet wel zeggen dat vooral bij PHP (bij ons noemen ze het Web Applicatie's) veel zelf werken is. Eigenlijk heb je maar 2 uur hoor college per week. Daarnaast heb je 4 uur werkcollege, en een practicum van 3 uur.

Door Tweakers user devguru, woensdag 19 november 2008 20:16

Ben vorige week naar de open dag geweest, maar bij het houden van programmeren/scripten ligt het probleem absoluut niet hoor :)

Maar ik vraag me af of ik in aanmerking kom om een verkorte hbo studie te doen... Daar hadden ze het ook over vorige week, wat je aan voorkennis moet hebben..

Ik wacht je stukje maar af denk ik :) Ben benieuwd.

Door Tweakers user rewind., donderdag 20 november 2008 00:40

Ik begin over 10 weken met afstuderen op windesheim (woon in hoogeveen). Goed om te horen dat het je goed af gaat. Pas alleen op want bij de minor Advanced Programming kan het redelijk heftig worden :P contrast was een beetje erg groot met de minors ervoor :) Succes iig

Door Tweakers user rewind., donderdag 20 november 2008 00:47

@devguru
eerste half jaar heb ik overgeslagen dus php mysql heb ik niet gehad maar daarna begint het pas echt.. je leert in eerste instantie OOP in BlueJ en stapt vrij snel over op Java. Daarna volgt C# waarin je bv een UML tekentool en een bibliotheek programma mag maken. In de minor advanced programming leer je c++ en maak je verschillende routeplanners in C#. Daarna kun je kiezen voor WEB of GAMING doe je een stage en mag je afstuderen :)

Door Tweakers user TheModeR, donderdag 20 november 2008 08:19

Pas op met OOP (in BlueJ) en daarna Java, hoeveel mensen zich daar wel niet in vergissen. In principe werk je binnen no-time OOP af, en dit moet je eigenlijk snappen voordat je verder kunt met JAVA. Doe daar dus direct in het begin je best voor ;)

Eerste half jaar is erg makkelijk, daarna stijgt het niveau naar een hoger plan.

En heb je ook les van die knappe vrouwelijke programmeren docente (zal geen namen noemen)?

Veel succes met je studie!

Reageren is niet meer mogelijk